LohausCarl Landschaftsarchitektur Irene Lohaus Peter Carl LandschaftsarchitekturStartseite | Projects | Profile | Practice | Imprint  
   
 
Concept for the city centre of Emsdetten



Aim of the redesign of the squares and streets in Emsdetten is the integration of the city-centre into the overall city arrangement. The differentiated but still consistent and well-arranged road network within the inner city leads the visitors to the historic city centre. Purposeful positioned rows of trees structure and define the “flowing” open spaces of the inner city. Every square is designed based on the areal situation and the intended use. The design’s aim is to enhance and strengthen the largely intact historic core of Emsdetten - the Brink, the Kirchplatz, and the Rheiner Straße – by the


abandonment of parking space and the recoupment of square area and to develop it as the focal point of the city. Using clinker brick and granite, materials are used that have been characterizing the inner city of Emsdetten for many years. The use of traditional material in a contemporary context strengthens the artistic continuity of the inner city.