LohausCarl Landschaftsarchitektur Irene Lohaus Peter Carl LandschaftsarchitekturStartseite | Projects | Profile | Practice | Imprint  
   
 
Kurklinik Friedrichshöhe in Bad Pyrmont



The well-established State Bath in Bad Pyrmont in the Weserbergland is the home of the specialist clinical centre LVA Friedrichshöhe. The clinic has been newly renovated with a beautifully enhanced outdoor area that is now an integral part of the clinic grounds. The courtyard that was originally used as a parking lot is now a central green space that links different clinic areas and offers contemplative and therapeutic areas. Amongst others, a large, South-facing wooden deck was added which accommo-dates an outdoor sitting area for the cafeteria and a gymnastics lawn for the adjacent fitness room which


is surrounded by small flowering trees.
The difference in elevation between the gymnastics-lawn and the clinic building Altfriedrichshöhe is contoured by ribbon-terraced seating-steps. A platform emerged from the deck with a picturesque view overlooking the entire grounds. An old oak tree is the eye-catching focal point to the picturesque panorama of the Weserbergland.